Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Keresés nagykanizsa.nagykar.hu-n (Google)

Nagykanizsa a könyvtárban, a könyvtár nagykanizsai eseményeken

 

A Halis István Városi Könyvtár nemcsak a Kálvin téri és fiókkönyvtári tereiben találkozik a város lakóival, itt tanulókkal, dolgozókkal, hanem számos kanizsai rendezvényen és helyen, folyamatosan, például a Kanizsa Plaza könyvajánlóján. Ez a honlap 2016-tól az ilyen megjelenéseket örökíti meg, hogy később is emlékezhessünk a közös élményekre. Ezen túl itt is felhívjuk a figyelmet a fontosabb, Nagykanizsa történetét, értékeit ismertető honlaptartalmainkra.

A KÖNYVTÁR NAGYKANIZSA ESEMÉNYEKEN

Az eseményekre kattintva bő képes beszámolók olvashatók, láthatók.

KANIZSATÖRTÉNETI HONLAPAJÁNLÓ

  • Tarnóczky Attila Hol mi? Kanizsai házak és lakói című várostörténeti adatbázisában a nagykanizsai utcák, terek, házak története olvasható, most már utcákkénti keresési lehetőséggel is. Különös értéke e gyűjteménynek, hogy a kanizsai, zalai helyismereti irodalomból, a Thúry György Múzeum adattáraiból, a Halis István Városi Könyvtár által digitalizált Zalai Közlönyből, Zalából, saját gyűjtéseiből és magánemberektől származó információkból összegyűjtött anyagból egy ellenőrzött, hitelességre törekvő, folyamatosan frissülő és pontosuló adatbázis jött létre. Aki Nagykanizsán jár-kel, az itt látható információk tömör, egy-egy kis táblára kiférő megfogalmazásaival sok kanizsai ház falán is találkozhat.
  • A könyvtár sok zalai digitalizált folyóiratot bocsájt rendelkezésre olvasói számára. Érdemes ezekben is böngészni.
  • Halis Istvánról, a könyvtár névadójáról jó tudni, hogy számtalan várostörténeti eseményt megörökített írásaiban.
  • Adatbázisunkban életrajza, művei és a születésének 150. évfordulója alkalmából meghirdetett 2005-ös Halis-év-ben került bemutatásra. 
  • Az országos “Mindentudás Egyeteme” mintájára szerveztük meg a “Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme” című előadássorozatot, melyben a Nagykanizsa monográfia eddig elkészült 3 kötetének szerzői tartanak előadásokat az általuk megírt korszakról.
  • Varga Géza állította össze a nagykanizsai időjárás-történeti adattárat, mely a nagykar.hu-n érhető el.
  • Kocsis Katalin blogja, könyvtárunk egykori zenei könyvtárosa hiteles zenetörténeti írásai csemegét kínálnak a kanizsai kultúrtörténet iránt érdeklődőknek.
 
/9
Következő >> (2. oldal)